Kampvuurbroodjes

Brood op een stok: de lekkerste kampvuurbroodjes

Kampvuurbroodjes buitengewoon Koken

Kinderen vinden een kampvuurtje vaak ontzettend interessant. Natuurlijk is het oppassen geblazen, maar je kunt kinderen best betrekken bij het buiten koken. Naast dat ze je kunnen helpen met de voorbereidingen, willen ze zelf misschien ook wel wat lekkers bereiden. Wat dacht je dan van brood op een stok?!

Waarschijnlijk heb je het vroeger zelf ook wel eens gedaan, nu is het tijd om het aan de kleintjes te leren.

 

Wat heb je nodig (voor 8 broodjes):

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 320 gram Griekse yoghurt

Hoe maak je het:

  • Doe de drie ingrediënten in een ruime kom
  • Meng vervolgens goed door elkaar en kneed het tot een grote bol
  • Verdeel de bol nu in acht kleinere bolletjes
  • Rol iedere bol uit tot een sliert van zo’n 1,5 cm dik
  • Zorg voor lange, schone stokken en doe wat aluminiumfolie om de punt
  • Draai de deegslierten rondom de stok met het folie
  • Bakken maar!

Let op dat de vlammen niet te heftig zijn en zorg dat de stokken zo lang zijn dat de kinderen voldoende afstand kunnen houden. Blijf er altijd bij! Zo is het veilig, leuk én lekker.

Zijn de broodjes klaar? Nu kun je er zelfgemaakte kruidenboter of tapenade op smeren. Of is vullen met hagelslag misschien lekkerder….? Eetsmakelijk!