Glühwein

Glühwein Buitengewoon Koken-klein

Ingrediënten voor 10-15 personen

  • 4 sinaasappels
  • 4 flessen rode wijn
  • 4 kaneelstokjes
  • 1 citroen
  • 1 steranijs
  • 16 kruidnagels
  • Eventueel wat suiker
  • Scheutjes (bruine) rum

Bereiding:

Was de sinaasappels en citroen, zodat de schil schoon is. Snijd deze in grote parten. Prik kruidnagels in elke schil. Zorg voor een rustig vuurtje en giet de wijn in de kookketel. Voeg de sinaasappel- en citroenpartjes toe, en ook de steranijs en kaneelstokjes. Mocht je het geheel te zuur vinden, voeg dan wat suiker toe. Wat ook heerlijk is: een scheut (bruine) rum, voor nét dat beetje extra.

Belangrijk: laat de wijn niet koken. Da’s niet zo fijn voor de smaak en de alcohol vervliegt dan ook. Leg dus de deksel over de ketel heen. Laat ‘t lekker pruttelen en schenk zo nu en dan een glaasje voor je gasten.

Stiekeme tip: houd wat flessen kant en klare glühwein achter de hand. Zelfgemaakt is het allerlekkerst, maar als de gasten sneller drinken dan gedacht kan de inhoud van de ketel snel verdwijnen. Voordat een nieuwe lichting Glühwein op smaak is, ben je een tijd verder… Dus vul ‘t in dat geval aan met wat kant en klare drank én natuurlijk wat verse sinaasappelpartjes.

GENIET!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *