Gepost op

Frans kipstoofpotje

Van de geur van een Frans kipstoofpotje loopt het water toch in je mond? Probeer hem snel uit in je kookketel!

Ingrediënten (8 personen)

  • 2 sjalotten
  • 20 g boter
  • 125 g spekreepjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 300 g kipdijfilet
  • 8 winterpenen
  • 1 el bloem
  • 200 ml kippenbouillon van tablet
  • 125 g crème fraîche
  • 20 g peterselie

Bereiding

  • Snipper de sjalotte
  • Verhit 10 g boter in een braadpan en bak de sjalot, spekreepjes en kastanjechampignons 5 minuten in de ketel
  • Snijd ondertussen de kipdijfilets in vier stukken
  • Schil of schrap de wortels en snijd ze in stukken van 4 cm
  • Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalotmengsel en deze bak drie minuten mee
  • Doe de bloem erbij en laat twee minuten gaar worden
  • Voeg al roerend de hete bouillon en crème fraîche toe
  • Breng aan de ketel aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20 minuten gaar
  • Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Schep deze door het kippenstoofpotje

Bon appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.